PERIOADA | - |
DURATA | 2 zile |
SALA | Institutul National de Statistica |
PRET | 600 lei / participant |
BROSURA | Descarca - Bucuresti |
INSCRIERE | Descarca Formular |
LECTOR
AUDIT INTERN
Procedurile CAFR in conformitate cu Hotărârea 88/2007 si analiza unui dosar de audit intern, pentru un client real de audit, parcurgerea procedurii privind cadrul general de desfasurare a misiunilor de audit intern.
Exemple practice privind misiunea de audit intern raportându-ne la procedurile si documentele specifice structurate pe cele patru etape stabilite prin normele generale:
Etapa de pregatire a misiunii de audit intern
Modul de intocmire a documentelor standard si aducerea clarificarilor, fata de norme, cu privire la modul concret de initiere a procedurii de analiza riscurilor, succesiunea documentelor, structura acestora si modul de completare, nivelul de apreciere si impatire a acestora in mari, medii si mici, clasarea riscurilor si ierarhizarea acestora in vederea finalizarii procedurii Analiza riscurilor si obtinerea Tematicii in detaliu a misiunii de audit, pe baza careia se va concentra munca pe teren.
Etapa de interventie la fata locului
Testarea efectiva pe baza listelor de verificare pregatite in etapa anterioara, prin utilizarea unor tehnici diferite de esantionare, teste de control, modele de interviuri, note de relatii si foi de lucru, elemente care au stat la baza elaborarii fiselor de identificare si analiza a problemelor si eventual a formularelor de constatare si raportare a iregularitatilor.
Etapa de elaborare a Raportului de audit intern
Prezentarea acestuia pe structura obiectelor auditabile din Tematica in detaliu a misiunii de audit si comentarea constatarilor, consecintelor si recomandarilor din formulare de constatare eliberate in etapa anterioara.
Etapa de urmarire a recomandarilor
Prezentarea Fisei de urmarire a recomandarilor, dar si Fisa de evaluare a misiunii de audit intern.
PROCEDURI CONVENITE
Prezentarea unui dosar de proceduri convenite tinand cont de cele 4 etape ale acestuia:
Preplanificarea
Tratarea independentei care desi nu este o cerinta in cazul angajamentelor privind procedurile convenite; totusi, termenii sau obiectivele unui angajament sau standardele nationale pot cere ca auditorul sa se conformeze cu cerintele de independenta din Codul de etica.
Planificarea
Tratarea procedurilor necesare incheierii contractului si obtinerii unei intelegeri suficiente a proiectului, a termenilor si conditiilor Contractului de finantare.
Munca de audit
Etapa ce trateaza proceduri de verificare a eligibilitatii cheltuielilor solicitate de catre Beneficiar in Cererea de Rambursare intermediara/finala si in Evidenta cheltuielilor.
Corelarea Muncii de audit sectiunile
Exemple de cum trebuiesc documentate de catre auditor aspectele care sunt importante in furnizarea de probe care sa sustina raportul de constatari efective si probe conform carora angajamentul a fost efectuat in conformitate cu acest ISA si cu termenii angajamentului. Cum trebuie auditorul sa efectueze procedurile asupra carora s-a convenit si sa foloseasca probele obtinute ca baza pentru raportul de constatari efective.
Raportul de constatari efective
Ce anume trebuie sa contina raportul, cui ii este adresat si exemplu de raport de constatari efective.
Clienti de audit societati de interes public
Raportul de transparenta
Ce anume trebuie sa contina raportul, cui ii este adresat si exemplu de raport de transparenţa.
Exemplu general de documentare a unui dosar de audit financiar si intern pe IFN
Proceduri privind Spalarea Banilor
Exemple de tranzactii suspecte atat in domeniul bancar cat si in alte domenii.